Sinopsis Pencuri Cinta Kelas Satu

Assalamualaikum! 

Seperti yang sedia maklum, SPKS dah ditukar tajuk menjadi Pencuri Cinta Kelas Satu. Mula tulis tahun 2011 dan siap tahun 2012. Jauh perjalanan dia sehinggalah dapat rezeki untuk diterbitkan tahun ni. Alhamdulillah ;)

Oleh sebab ini novel pertama yang illa siap tulis, jadi segala kesalahan,cliche, tak matang dan lain lain haraplah dimaafkan. 

Terima kasih daun keladi ;)


Tajuk: Pencuri Cinta Kelas Satu
Penulis: Illa Shanahila
Penerbit: Penulisan2u
ISBN: 978-967-0567-78-5
Harga: RM25(Semenanjung) // RM28(Sabah & Sarawak)

Bagi Aisya Humaira, menjaga bayi sendirian selepas abang dan kakak iparnya berhijrah ke Dubai adalah perkara senang.

Pada dia, menjadi ibu sebelum masanya langsung tidak mendatangkan masalah apabila mommy dan daddynya ada membantu. Dan, langsung dia tidak menduga, menjaga si kecil yang kerinduan ibu dan bapanya bukan sesenang yang disangka. Oleh itu, dia perlu mencari pak cik kepada anak buahnya itu. Tapi siapa? Zulfa, si cinta pertamanya tu menolak. Nak bina kerjaya dulu katanya!

Bagi Amar Firzal, mencari isteri bukanlah satu kepentingan. Pada dia, mempunyai kerja yang stabil dan rumah sendiri merupakan satu kejayaan. Dan, langsung dia tidak menyangka, ibunya juga terpengaruh dengan tipikal ibu di dalam drama yang suka menggesanya agar cepat-cepat bernikah.

Alasan demi alasan yang diberi hanya menjadi halwa telinga. Dan akhirnya dia akur walau masih takut untuk meluahkan rasa pada si gadis sepejabat yang lebih tinggi pangkatnya. Mana mungkin Cik Hanisa suka kepadanya.

“Jom kita kahwin? Mama saya ingat saya bercinta dengan isteri orang anak satu.” – Amar Firzal
Ini dikira proposal ke? Tanpa cincin belah rotan? Tanpa pantun lima enam kerat? Tak menarik langsung – Aira

Amar Firzal terpaksa lupakan crush di pejabat. Aisya Humaira nekad tinggalkan kekasih yang masih ragu tak bertempat. Kerana takdir mereka bertemu, kerana takdir juga mereka bersatu. Mampukah Firzal menjadi pencuri cinta kelas satu untuk isteri yang manja dan berhati batu?

"Malam ni jangan pergi mana-mana.”
“Kenapa?”
“Nanti awak tak ada dalam mimpi abang.”

Kalau hati dah mula terasa sesuatu, dapatkah crush dan cinta pertama dilupakan?

*****

Nak order dengan KS/p2u boleh, nak order dengan illa pun boleh ;)


Comments

ida man's said…
Assalam sis. release ke sis?
Illa Shanahila said…
Ida man's

Dahh ;)
Illa Shanahila said…
Didie Alimen

Thank you :)
gongju-nim said…
yeahhhh ~ sy ingtkn awak tak sambung novel ni . serius nak baca sambungan . nanti saya balik malaysia saya beli eh :)

good luck !
Illa Shanahila said…
gongju-nim

thank youuu >__<
Novel Plus said…
Salam Cik,

Kami dari Novel Plus ingin meminta jasa baik cik untuk kita bertukar link blog di mana link cik kami akan masukkan ke dalam page di website kami yang masih sedang dikemaskini. Oleh itu kami harap cik juga sudi berbuat demikian untuk website kami juga..
http://www.novelplus.co

Terima kasih