Skytrex ? Its Awesome!

Assalamualaikum!

Sebenarnya illa jarang ikut aktiviti blogger. Tapi kali ni, bila sebut aktiviti skytrex, tiba-tiba terasa teruja nak cuba. Memang zaman belajar dekat Shah Alam lagi teringin nak pergi sana, tapi lama-lama tinggal planning je. Tak buat. Hehehe.



Terima kasih Salam Media dan pihak #SkyTrex sebab menjemput. Memang awesome gila!

Oh, bagi yang tak tahu, aktiviti skytrex ni ada dekat Bukit Cerakah, Shah Alam. Ya, ada dekat sana. Bukan saja boleh tengok rumah empat musim, nak join aktiviti lasak macam aktiviti skytrex ni pun boleh jugak.

Kitaorang sampai sana dah petang, pukul 2 macam tu. Kira okayla sebab waktu tu dah tak panas sangat, taklah cepat penat. Nak masuk dalam Taman Botani tu kena bayar dulu RM3 untuk dewasa dan RM1 untuk kanak-kanak. 

Untuk skytrex pulak, ada 3 jenis cabaran (heh, gaya macam fear factor malaysia pulak, tapi memang betol pun, memang macam masuk fear factor oi.)


Dan, alkisahnya, kitaorang semua ni buat yang extreme challenge. Memang boleh buat adrenaline pumping sungguh!

Separuh jalan dah pancit bahana lama tak buat senaman. Hohoho


Yang tengah-tengah tu kena jalan atas satu tali! 22 m atas pokok kot!

Salute dekat semua yang habiskan semua 34 cabaran. Bukan senang oi, bergayut atas pokok setinggi 22 meter tu! Tapi memang best sebab kalau takut nak buat pun, cepat-cepat fikir, nak tak nak, kena buat jugak. Kalau tak buat, memang tak ada cara nak turun.

Hahahaah.

Rahsia dia, dah panjat, jangan pandang bawah! Hahaha

TQ Salam Media untu gambo. Gigih meniti tali =='

Lagi satu, illa cadangkan korang bawak air. Paling  bagus air 100plus. Sebab dekat atas sana, confirm akan rasa dahaga. Tak pun, minum sebab nak hilangkan nervous. Hohoho.

Tapi jangan risau, sebelum naik tu, geng-geng instructor ni memang akan ajar macam mana cara nak guna tali, cable, pulley dan segala jadah yang ada. 

TQ Salam Media untuk gambar : Taklimat sebelum mula aktiviti 



Bila dekat atas pun, semua instructor akan ajar cemana kita nak jalan, nak habiskan cabaran tu. Dan yang paling penting, semua instructor dekat sana baik, peramah, dan sporting! 

Okeh, bagi yang minat, dan nak cuba ataupun nak lawan diri sendiri, bolehlah try skytrek ni. Takkan rugi punya =)
Muka masing-masing dah penat 

Tapi sebelum tu, kena ambik gambar dekat sini, baru lengkap!

Sekali lagi, TQ Salam Media untuk gambar cun ni =)

Okeh, Jom balik!

Oh lupa, skytrex hanya dibuka pada hari sabtu, ahad dan public holiday yang terpilih sahaja. Dan, kalau nak buat aktiviti ni, boleh tempat terus dekat www.skytrex-adventure.com okeh! <3


Up-up and away!!!

Kbai! =)

Comments

Hafisah Mat said…
Wahhh...best nye Illa...teringin ni...camna???hehehe lama tak buat xtvt camni...sejak kawen dah 13 tahun lah tak join adventure xtvt..kalau zaman remaja dulu mmg ni lah mainan akak...sekarang ni rasanya semput dah kot...hehehe
Illa Shanahila said…
Alah, p je la kak. apa ada hal. hIHIHI. Illa pun dah setahun lebih tinggalkan aktviti mcm ni. balik terus sengal-sengal badan. Tapi berbaloi! Hehehe. Boleh cuba yang big thrill, level medium. <3
Berani nyer... yang ini Miera tak pasti Miera berani buat tak... hahahah....
Illa Shanahila said…
Kak miera, belum cuba, belum tahu. hhhihi, trylaa, best!