Bukan Bab Baru





Hai. Ya, ini bukan entry bab baru. Kepada yang menunggu Nick Doll dengan Wan Senah, harap sabarrrr. Kita sama-sama sabar (pasal illa pun memang dah tak sesabo). Heh. Tapi InsyaALLAH tak lama dah. Dah dapat tarikh nanti, dengan besar hati dan jiwa, illa buat announcement (gaya retis pulak dah).

Jadi, sabar ya. =)

Okeh. Tanpa melengahkan masa dan saat dan ketika, jom illa kasik hadiah.



“Esok nak pergi, hari ni baru cakap?”
            Aku sengih senget (dah terjangkit dari dia) sebelum mendekati dia setapak. “Bolehlah…malam ni awak jogging lah sikit. Buat persediaan. Takut nanti cramp pulak.”
            “Siapa yang akan cramp ni? Saya ke awak?”
            “Awaklah. Saya pemenang marathon kejar train. Awak ada?” aku senyum bangga.
            “Cik Senah, you know what?” dia tiba-tiba tegak memandang anak mata aku.
            Hish, dah kenapa buat muka macam ni tiba-tiba? “Apa?” keluar juga suara yang tiba-tiba terasa tersekat di kerongkong. Ha...sekali Nick pandang macam tu, gelabah kau Wanda...
            “Lepas saya dah letak tanda you’re mine, awak dah tukar perangai baru.”
            Huh? Mata aku terus mengerling cincin di jari. Tanda. ya. Cincin tu cincin tanda dan silau masih terasa. 
            “Err… betul ke?” aku menelan air liur berkali-kali. betul ke aku dah berubah? Dan, kenapa Nick cakap macam tu? Adakah dia menyesal? Adakah? “Sorry…
            “It’s nothing, actually. Awak buat saya rasa lebih diperlukan.” Dia berhenti sesaat sebelum menyambung. “Awak buat saya jadi lebih bertanggungjawab untuk jaga awak sampai bila-bila… well, in a good way.”
Aku masih terdiam. Susah sebenarnya nak hadam kata-kata Nick tadi. apa yang aku dah buat sebenarnya? Apa yang aku dah 'ubah'?
“Kenapa sebelum ni awak suka sangat cakap berlapik?” soal Nick tiba-tiba.
“Berlapik?” kening aku terangkat tinggi. Apa makna dia?
Nick senyum nipis sebelum menjawab, “Saya tahu awak suka saya. Saya tahu awak nak sangat saya cepat-cepat masuk meminang. Tapi kenapa lain yang keluar dari mulut?”
Darah merah terus menyerbu ke muka. panas! Aiseh Nick. “Planet mana yang awak tinggal sebelum ni? Mana ada manusia dalam dunia ni cakap straight to the point macam tu?”
“Itulah masalah manusia sekarang. Kalau nak cakap putih, suka pergi pusing dekat tempat lain dulu. cakap kelabu asaplah. Hitam pekatlah, warna pelangilah. kalau putih cakap putih, kan senang.”

Aku terus geleng kepala. Tak percaya. Seriously Nick Rayyan, takkanlah aku tiba-tiba nak cakap depan dia yang aku suka dia sangat-sangat dan cepatlah masuk meminang aku? Ada ke....


Diorang nak pegi mana ni? Kehkehkeh. Jom tunggu....

Comments

Rozy Harris said…
Windu kat depa....
n♥r m♥hd said…
ala...pendeknyer....yeay dah bertunang...
aisyah said…
Yeah..senah & nick dollah akhir tunang...
aisyah said…
Yeah..senah & nick dollah akhir tunang...
aisyah said…
Yeah..senah & nick dollah akhir tunang...
aisyah said…
Yeah..senah & nick dollah akhir tunang...
akma hussin said…
Aduyaiii...lmbt nye dhad ni nk kuar versi cetak..
-sj- said…
Ni mesti nak daki bukit...serius rindu kat mereka...
Bila laaaa nak keluar buku niiii..... kenapa laaa lama beno tak keluar keluar lagi..... oooomai...omaiii....
Nana Nn said…
uwaaaaaaa.....jiwa parah...
jiwa tertekan...
jiwa gundah.....
nick senah..... winduuuuuu...
Kak Sue said…
terubat rindu kat Senah dan Dollah...hehehe..
buat jiwa kami kacau ja lah... pendek sangat... hahaha
Aminah said…
Wahh....senah n Dollah dinovelakan..kak tungguuuu!!!