Saturday, 14 February 2015

2014 Dalam Kenangan

Assalamualaikum!

Walaupun dah masuk bulan dua, tapi tangan terasa gatal jugak nak tulis pasal pengalaman tahun 2014 yang sikitpun illa tak terfikir akan lalui.

Tahun lepas merupakan tahun jalan-jalan sambil bekerja dengan jayanya bagi illa. Apa taknya, dari dalam Malaysia sehinggalah ke negara Luar, semua illa dapat peluang untuk teroka.

Antara tempat yang illa dah jejak sepanjang 2014 adalah....

1. Pulau Perhentian

Pulau perhentian tersangatlah cantik dan sangat sesuai untuk short gateway. Boleh naik flight ke K.Terengganu atau pun ke Kota Bharu dan terus je jeti untuk ke Pulau Perhentian yang berada di Kuala Besut.

Tapi illa datang sini sebab program Penulisan, Pelaporan Media dan Fotografi anjuran Jabatan Alam Sekitar.

2. Bumble Bee!

Waktu ni dekat Expo Transformers Genting. Segala benda pasal Transformers pun ada waktu ni termasuklah Bumble Bee dan Optimus Prime saiz asal.3. Pulau Tioman

Lagi satu pulau yang korang kena jejak. Tersangatlah sesuai bagi sesiapa yang suka snorkeling. Air dia jernih gila!
4. Pulau Boracay

Rasa bersyukur sangat sebab dapat peluang datang sini bawah FAM Trip Air Asia. Tersangatlah best dan pengalaman yang paling tak boleh lupa.

Cantik? Tersangatlah cantik dan awesome!

5. Skytrek Shah Alam

Berani-berani takut je nak buat benda ni sebenarnya. Heh heh heh.6. Palembang, Indonesia

Walaupun ada pengalaman pahit dekat sini, tapi bila masa berlalu rasa manis pulak. =) Palembang. Negeri yang banyak sejarahnya.

Haah. Termasuklah Parameswara7. Pagar Alam, Sumatera

Sebenarnya illa tak pernah jumpa ladang teh sihinggalah datang sini. (Haah, illa tak pernah pergi Cameron Highlands T_T )

Jadi jadi jakun sikit. Sangatlah nyaman dan segar dan pastinya cantik!8. Mancing Udang Galah 
9. Krabi, Thailand

Teruja jugak. Sebab dah lama teringin nak datang sini. Kali pertama pergi Krabi sebab kerja. Kali kedua dengan bestfriends. Yang penting, kedua-dua trip best =)
10. Bohol, Filipina

Sekali lagi dengan Trip Air Asia, illa boleh jelajah pulau yang tersangatlah unik. Pulau Bohol.


11. Pulau Langkawi

Banyak kali pergi Langkawi, tak pernah pun pergi Island Hopping. Tapi tahun 2014 ada peluang buat Island Hopping jugak akhirnya. 

Apa yang boleh illa cakap, Pulau Langkawi pun setaraf dengan pulau-pulau luar negara. Air jernih dan cantik!*Kesemua trip diatas adalah trip tajaan beberapa pihak.

2 comments:

Unknown said...

Bestnye

Anonymous said...

Best. Kita pun teringin nk g tempat2 tu
-aya ameena-