Inspirasi~ Incik Nick Dollah Di nTV7




Siapa pernah tengok cerita Sunkyunkwan Scandal? Tak tahu kenapa, tengok aje muka Geol Oh dalam cerita ni, terus teringat Nick Dollah (padahal memang ambik watak dia jadi rujukan, kan. Heh). 

Yang sebenarnya illa bukan peminat tegar cerita atau drama korea. Kalau nak dikira illa lagi suka cerita Jepun. Tapi, nak dijadikan cerita satu hari tu kakak yang perkenalkan cerita SSKS ni. Tengok sampai 6,7 episod straight. 

Dan terus jatuh hati dekat watak Geol Oh tu. 
...dan terciptalah Nick Dollah.

Boleh shake hand dengan kakak sambil ucap terima kasih dekat dia pasal dah bukakan idea watak serabai ni. Hoh ho.


Ya. Tahu dia serabut. Tapi yang serabut itulah di dalam hati. Cececeh.


Nah, ambik sikit. sementara tunggu dicetak. =)


            “Erk. Awak!” Tanpa sempat aku menahan, suara aku terlepas dari kerongkong. Seriously, dia ikut aku sampai sini? “Awak ikut saya sampai ofis?!”
            Dia bepusing ke belakang. Sekarang, aku nampak jelas wajahnya yang serabut. Mungkin tak, minyak rambut membuatkan rambutnya sedikit terurus. “Hai,” dia hanya senyum memandang.
            Aku tepuk dahi. Matilah kau Wanda, mati. Boleh kau bawak sekali mamat tak berapa waras ni masuk pejabat. Tapi apahal pakcik guard dekat depan tu tak tahan dia?
            Hadui.
            “Kenapa ikut saya sampai sini hah? Saya dah cakap saya tak nak benda tu.” aku menahan suara. Huda di sebelah hanya diam memerhati.
            Dia tergelak kecil sambil menggeleng kepala. Perlahan-lahan dia menyeluk saku seluar dan mengeluarkan handphone. “Awak ingat saya nak pulangkan ni?” 




Huargh, rasa lama gila nak jejak Disember!

Comments

Anonymous said…
Uwaaaaaa rindu ngan nik dollah. Laaa yg ni kite dh bca la ila.. Bgi la yg exclusive for our eyes only gitewww ahakzz
kamilah said…
illa...lambat lg kerrrr... x sabar nk taw kisah nik dolah dgn senah..bglg teaser ker..huhuhu
Illa Shanahila said…
anon- tahu dah dah bacaa.. hehehe

kamilah- next month insyaALLAH =)
jayda said…
Nick Dollah... i miss uuuuuuuuuu...
:a.n.h.h.: said…
lmbt lg ker? if by 1st week of the month, bleh suruh mmbr yg nk fly ke sini tlg blikan. seriously rite now stresssssss giler tgk suma novel yg best2 dh kluar but i'm not in M'sia to enjoy reading those. waaaaaaa!!!! e-book pn xde, lg ler sedih!
Illa Shanahila said…
jayda- miss you tooooo =)

a.n.h.h - rasanya awal bulan 12 dah boleh order online rasanya. if dah buka order online, illa bagitahu ya. =)
Anonymous said…
Waaaaa...
it was just dis morning that both me n a frd was saying.... "lambatnya nak dpt Senah n Dollah.... "
Illa Shanahila said…
anon- waaaa like, seriously? hehehe. tq! InsyaALLAH bulan 12 dapatkan jumpa diorang. heee =)
Kak Sue said…
Illa betul-betul rindu kat watak Dollah & Senah... x pa sabarrr bulan 12 kan.... Kak Sue Follow
Illa Shanahila said…
kak sue- tq tunggu..sabo ye. hohoho =)
Wild Cherry said…
pejam celik pejam celik xlame pon december ni...